I can see clearly now the rain is gone

Ik ben er nu klaar mee, ik wil scheiden!

Huh? Wat bedoel je precies Darryl? Je bent niet eens getrouwd, hoe kun je dan gaan scheiden? Nou gewoon….mijn computer en ik gaan scheiden. Hij is zo traag geworden. Hij doet nog zijn best hoor maar hij heeft z’n beste tijd gehad. Bij het opstarten moet ik ‘m een soort van aanzwengelen en dan kan ik rustig een uurtje gaan wandelen voordat hij eindelijk is opgestart.

Vergeleken met de nieuwe computer die ik recentelijk van mijn werk heb gekregen (ik werk part-time bij een werkgever) Oh My God! Nu pas merk ik écht dat verschil.

Heb jij dat ook wel eens dat je vasthoudt aan oude gewoontes?

Vergelijk het met een bril. Ik ben brildragend maar voorheen had ik ‘m alleen nodig in het verkeer. Daar kwam niet veel later televisie kijken bij. Als ik boodschappen ging doen of gewoon shoppen dan liet ik mijn bril thuis. Maakt niet uit als ik een schim zie zwaaien naar mij, dat zal vast niet voor mij zijn.

Ja ja…ik hoor je wel hoor hard op praten…’t is gewoon ijdelheid. Dat klopt en ik kom er ook gewoon voor uit ook. En ja er zijn tegenwoordig ook oogoperaties voor….nou eh mij niet gezien hoor. Ik heb zowel mijn vader als mijn moeder begeleid nadat ze terugkwamen uit de operatie kamer met zo’n kapje op hun oog, nou nee hoor dank je wel.

Laatst vertelde iemand mij in geuren en kleuren hoe zijn oogoperatie was gegaan en alleen al hoe hij het vertelde kneep ik mijn ogen dicht….dat moet je tijdens de operatie helemaal niet hebben. Vandaar dat ze van die klemmen in je ogen zetten zodat dat niet kan!

Ok alle gekheid op een stokje ik drijf weer af. Enfin…kwam er laatst iemand naar me toe die zei dat hij me in de stad had gezien. “Ik enthousiast zwaaien, loop je gewoon stoïcijns een winkel binnen! ”

Ja sorry dan had ik mijn bril waarschijnlijk niet op. Waarom draag je dan geen bril als je naar buiten gaat?

En het was net alsof hij expres zout in mijn ijdelheidswond strooide. Ik heb ‘m maar afgepoeierd met één of ander excuus.

Het heeft me toen wel aan het denken gezet. Uiteindelijk toch naar mijn favoriete brillenwinkel geweest in Amsterdam. Een statement bril uitgekozen waar ik best wel veel complimenten over krijg ( je hoeft niets te zeggen over mijn bril als je dat niet wil, zie foto). En toen ik ‘m ging ophalen en ‘m opzette…..nou de woorden van Lee Towers galmde door mijn hoofd. “I can see clearly now, the rain is gone. I can see all the obstacles in my way”. Nu weet ik waar hij over zingt! Als iemand dit leest en je weet niet wie Lee Towers is….Google weet “alles”.

Nu zie ik alles in de verte scherp maar nu moet ik in de winkel mijn bril afdoen om die kleine lettertjes op de verpakking te kunnen lezen (hahaha).

Met al die troep die ze in het eten doen wil ik wel weten wat ik eet. Maargoed dat is stof voor een andere blog.

Waarom worden die lettertjes steeds kleiner? Echt mensen serieus, kappen nou met die onzin! En nee ik wil ’t niet horen mijn ogen zijn prima. Ik heb geen varifocus onzin nodig! Dat is gewoon een commerciële truc om je meer geld te laten uitgeven. Als je een bril hebt voor ver zien dan is het toch logisch dat je die af moet zetten om lettertjes van dichtbij te zien. Mijn ogen zijn nog prima in staat om van dichtbij te lezen.

Maar kunnen we serieus even afspreken dat de lettertjes een slag groter worden geprint op ’t etiket met zwarte inkt aub. En niet met van die fancy smancy gouden letters, dat ik met het product in mijn hand naar een plek moet lopen, waar er meer licht is in de winkel om de ingrediënten te kunnen lezen.

Kom op ik word ook een dagje ouder.

Who can relate?

P.S: Benieuwd naar nog meer schrijfsels van mij? Ik heb het boek “De wereld ligt aan je voeten” geschreven. Als deze blog een glimlach op je gezicht tovert dan weet ik zeker dat mijn boek dat ook zal doen.