Naief ik? Misschien een beetje

Een vriendin van mij gaat trouwen en ze wilde graag naar een bruiloftbeurs die in Amstelveen zou zijn. Dus samen met haar en nog een andere vriendin van haar hadden we met z’n drieën daar afgesproken.

Zodra we binnen zijn krijg ze een tas in haar handen geduwd met allemaal folders, kortingsbonnen je weet wel zo’n tas met eigenlijk alleen maar onzin in mijn beleving. Er zit nooit echt iets waardevols, leuks, bruikbaars of iets aparts in zo’n tas. De mensen die zo’n tas samenstellen kunnen ook niet meer buiten de box denken.

We lopen de zaal binnen en we worden gelijk aangesproken door zo’n dame die de allernieuwste techniek verkoopt in haar stand, om je te ontharen maar zonder scheermesjes. Ze begint ons één voor één wat vragen te stellen en als ze bij aankomt zeg ik haar dat ik niet scheer maar hars met zelfgemaakte suikerhars.

Niet ontmoedigd begint ze te vertellen over haar product. En eerlijk gezegd ze is goed in verkopen want ik ga er met mijn stomme kop ook in mee.

Ze pakt een roze siliconen houder en plakt hier een schuurpapiertje in en zodra die vriendin van mij op de stoel zit, steekt ze haar arm uit en die dame begint ronddraaiende bewegingen te maken.

Na een paar ronddraaiende bewegingen kijkt ze naar haar arm en vanuit de hoek waar ik kijk zijn de haren inderdaad weg. Ze gaat een paar met haar hand heen en weer over haar arm en ze zegt “nou moet je voelen, écht zacht”.

En toegegeven haar arm is inderdaad zacht als ik dat vergelijk met haar “onbehandelde” arm. Die andere vriendin van haar en ik gaan om de beurt in de stoel zitten en we krijgen ook een behandeling op een been of een arm.

Dan hengelt ze ons binnen met haar verkooppraatjes en we rekenen alle drie €35 af. En voor wat? Schuurpapier en een siliconen houdertje. Ja, je leest het goed…..schuurpapier en een houdertje!

Ik krijg ineens zo’n flashback dat ik zo’n tell sell reclame zit te kijken waar ze steeds een nieuw apparaat aanprijzen die je snel en makkelijk onder je bed kwijt kan.

Gast…. denk ik dan….als je al vijf van die apparaten hebt gekocht dan heb je écht geen ruimte onder je bed meer hoor! Na het 3e apparaat is het gewoon een sta in de weg! En die onzin apparaten werken toch allemaal niet.

Ooit een keer zo’n band gekocht en die moest je doen om je buik doen en zonder er ook maar één situp voor te doen zou je binnen no time een sixpack hebben waar anderen jaloers op zouden worden. Ja ja ook daar ben ik ingestonken.

Of ik heb er nog eentje voor je. Ik ben laatst naar een make-up workshop geweest in Barneveld. De workshop was goed hoor maar achteraf wel spijt van al die crèmes die ik gekocht heb. Ik maak al jaren mijn eigen crèmes en toch ga ik die onzin kopen.

Zogenaamd dringt de ene crème alleen door tot de 2e laag van de huid en heb je écht een serum nodig zodat deze kan doordringen tot de 5e laag. Huh? Dacht ik nog toen ze dat zei…hebben we vijf huidlagen? Newsflash….we hebben maar 3 huidlagen ik heb ’t net ff gegoogled! Had ik veel eerder moeten doen.

Oh My God…. Waar krijg jij een gat van in je portemonnee?

Heb je gemerkt dat je mondhoeken omhoog krulden bij het lezen van deze blog? Dan is mijn boek “De wereld ligt aan je voeten” ook iets voor jou.