Introvert versus Extravert

Ken jij Shonda Rhimes?

Nee….er gaat geen belletje rinkelen?

Ok andere vraag…..ken jij de Netflix serie Bridgerton? Of Queen Charlotte a Bridgerton story? Misschien de serie How to get away with murder, Scandal, Private Practice, The Catch, Grey’s Anatomy….de lijst is eindeloos van alle series die deze vrouw heeft geschreven en I love it! Leuk feitje is dat ze zichzelf ziet als een introvert persoon en ik (Darryl….aangenaam de auteur van deze blog) ben ook introvert. En ik wil later als ik “groot” ben ook een hele reeks goed bekeken (Netflix) series schrijven of een kaskraker van een film. Vet eng om dit zo te zeggen maargoed ik moet het toch op de één of andere manier in de ether slingeren.

Ik had gisteren (op het moment van schrijven) een mastermind. Eh….wat is precies een mastermind hoor ik je vragen? Het is een kleine groep van mede ondernemers en we zien elkaar om de 14 dagen via Zoom onder de bezielende leiding van Steven de Cuba onze coach. Steven is vijfentwintig, super enthousiast, heel positief ingesteld en hij heeft heel bakken met energie. Energie voor tien! Hij zegt altijd…..ik ben niet voor iedereen en ik snap waarom hij dit zegt. We kunnen alles aan hem vragen echt niets is te gek en hij komt altijd met ideeën op de proppen waar ik nog niet bij stil had gestaan.

Het doel van deze mastermind is om onze online business te bouwen. Met enthousiasme, met knikkende knieeën, met de angst die bij het minste of geringste naar boven komt borrelen, alles mag er zijn. De deelnemers van deze mastermind zijn 9 vrouwen die allemaal een prachtige missie hebben en die zij beetje bij beetje aan de wereld gaan onthullen. Wacht jij maar af!

Ok…leuk voor je Darryl maar waarom begin je hierover? Nou iedereen krijgt uitgebreid de tijd om verslag te doen waar ze mee zitten, wat hun succesjes zijn en de projecten die nog in de steigers staan en langzaam maar zeker worden uitgerold. Toen ik aan de beurt was (ik heb altijd 1001 vragen) deelde ik dat ik mijn Masterclass aan het promoten was hoe je in zes tot twaalf maanden zelf een boek publiceert. Wat hierbij om de hoek kwam kijken was dat mijn emoties alle kanten op gingen. High highs and Low lows noemde ik het (de mastermind is in het Engels) dus vandaar dat ik hier en daar wat Engelse woorden zal gebruiken.

Een van mijn mede masterminders (ik weet niet eens of dit een écht woord is) vertelde eerlijk dat ze ooit een boek wil gaan schrijven maar dat voor haar de drempel veel te hoog is. Ze kwam met enkele ideeën op de proppen om over na te denken om mijn assortiment mee uit te breiden. Toen stelde één van de andere ondernemers mij de vraag “ Waarom ben jij in Stevens mastermind gestapt, want ik herken Stevens energie omdat ik ook zo ben, maar jij hebt een wat kalmere energie. Wat maakt dat jij voor Steven hebt gekozen?” Mijn eerste reactie was “hij heeft een six figure business en dat wil ik ook!” En de hele groep barstte in lachen uit.

Weet je zei ik, ik denk dat iedereen een introvert en extraverte kant heeft en dat iedereen een voorkeur heeft hoe je je gedraagt. Ik vind het prettig om me introvert te gedragen en ik heb geleerd door de jaren heen om ook die extraverte kant in mij aan te boren en op in te tunen. Vroeger was ik namelijk extreem verlegen en een echte muurbloem. Voor haar was het een eye-opener dat je niet persé extravert hoeft te zijn om ondernemer te zijn en aan sales te kunnen doen. Want kijk jij hebt twee boeken geschreven, hebt in de media gestaan en je bent storyteller en nu met je achtergrond verhaal erbij vind ik je steeds interessanter worden.

Maar zal ik je wat vertellen…..Shonda Rhimes die dame waar ik deze blog mee begon, zij is ook een introvert persoon en ze heeft een mega empire opgebouwd. Heb je haar boek “Year of Yes” wel eens gelezen echt een leuk boek (geen spon en ik ben geen affiliate). Op een dag besloot ze een jaar lang JA te zeggen tegen alle kansen die haar werden aangeboden. En al die kansen hebben haar gemaakt tot wie ze nu is zonder dat ze zich hiervoor anders hoefde voor te doen.

Dus mocht jij dit lezen en je ziet jezelf als een introvert persoon…..you do you girl! Go and shine want er is niets wat jij niet kunt doen ook al lijkt het soms dat het een extravert persoon makkelijker afgaat. Vind jouw manier!

Waar reken jij jezelf toe?

Team dansen op de tafel en hèèl veel energie

of

Team ik ga chillen op de bank met een kopje thee met niemand om me heen.

Leuk om je reacties te lezen in de comments waar jij je het meeste thuisvoelt.