Safe the best for last…..of toch niet?

Pssst zal ik je wat vertellen? Iets wat wellicht niet zo heel veel mensen weten over mij. Ik hou van chicklits….ik smul ervan!

En ik bedoel niet van zo’n slecht geschreven bouquetroman (ja die heb ik in een ver verleden ook gelezen) gewoon voor…..veldonderzoek.

Ik bedoel meer die verhalen die lekker luchtig zijn met een quasi voorspelbaar plot. De hoofdpersoon is altijd en eeuwig in ontkenning van een bepaalde “negatieve” karaktertrek en dan gebeurt er iets waar ze niet eerlijk voor uit wil komen. En dan begint ‘t, de ene leugen wordt verdoezeld met de ander totdat aan het eind van het boek komen alle leugens toch naar boven drijven en lijkt het (vanuit het perspectief van de hoofdpersoon) alsof de hele wereld tegen haar is. Geweldig ik hou ervan!

Mijn favoriete chicklit is de Shopaholic reeks van Sophie Kinsella. Het was “kismet” toen ik haar boek voor het eerst in handen had.

Ik was in de bieb eigenlijk op zoek naar het vervolg van het boek “Bloemen op Zolder” van Virginia Andrews. Ik was en misschien ben ik nog steeds een beetje verslaafd aan haar boeken. Dit gaat terug naar toen ik op de lagere school zat. Op de lagere school zat ik in de klas van meester Jan. Hij was een begenadigd storyteller. Elke vrijdagmiddag gaf hij een one-man storytelling show en vertolkte hij een paar hoofdstukken uit het boek van Virginia Andrews “Bloemen op Zolder”. De manier waarop hij de scènes beschreef en wat er gebeurde met de personages zorgde ervoor dat ik in de scène werd getrokken. We mochten het boek niet lenen in de bieb want anders wist je precies wat er ging gebeuren en dat vond hij niet leuk.

Jaren later volgens mij was ik begin dertig kwam ik totaal onverwacht het boek “Bloemen op Zolder” tegen in de bieb en ik werd terug in de tijd terug getransporteerd naar een vrijdagmiddag dat we in een kring met open mond zaten te luisteren naar meester Jan.

Maargoed…..ik drijf af….waar was ik ook alweer gebleven.

Oh ja…zwaar teleurgesteld kwam ik er achter dat het vervolg niet in de bieb aanwezig was van de reeks “Bloemen op Zolder” terwijl in het systeem wel stond dat er nog één exemplaar moest zijn.

Teleurgesteld liep ik langs de verschillende boekenrekken en ik trok willekeurig het eerste boek van de “Shopaholic” reeks uit het rek van Sophie Kinsella. Toen had ik nog geen idee of ik het een leuk boek zou vinden.

Maar zoals dat bij mij gaat als ik ervan smul dan heb ik ’t boek ook binnen no-time uit. Sommige mensen doen juist langzaam aan alleen om nog langer te kunnen genieten.

Ik kan dat niet, langzaam aan doen en elke dag een hoofdstuk lezen. Of elke dag één aflevering kijken van een vet leuke Netflix serie. Je wil toch zo snel mogelijk weten hoe ’t eindigt? Althans ik wel….dat trage gedoe….ik kan er niet tegen hoor. Tjop tjop gelijk lezen die hap.

Save the best for last zeggen ze wel eens. Nou écht niet! Geniet er zo snel mogelijk van is mijn devies.

Ben jij zo’n uitermate trage genieter? Of Ben jij zo’n Speedy Gonzalez in het genieten.

Nou begin ik me serieus af te vragen of sommige lezers een voetnoot nodig hebben met uitleg wie Speedy Gonzalez is…..maargoed ik hoor ’t wel.

Laat je me weten wat voor soort genieter jij bent?