Masterclass In 6 tot 12 maanden zelf je boek publiceren

Vroeger verslond ik het ene boek na het andere boek en stond ik om de week weer met mijn moeder in de bibliotheek. De boeken die ik gelezen had leverde ik in en nam weer een stapeltje nieuwe boeken mee naar huis.

Op de lagere school zat ik in de klas van meester Jan. Hij was een begenadigd storyteller. Elke vrijdagmiddag gaf hij een one man storytelling show en vertolkte hij een paar hoofdstukken uit het boek van Virginia Andrews “Bloemen op Zolder”. De manier waarop hij de scènes beschreef en wat er gebeurde met de personages zorgde ervoor dat ik in de scène werd getrokken. Ik kon alle personage levendig voor mij zien. Het feit dat ik zo kon genieten hiervan heb ik denk ik ook te danken aan mijn affiniteit met taal.

Elke affiniteit met rekenen ontbrak echter. Ik snapte het nooit, ik vond het moeilijk, ik was altijd als laatste klaar met rekenopdrachten en ik voelde me altijd dom alleen en eenzaam.

Toen ik in 2014 mijn eerste onderneming opzette en kinderen hielp met dyslexie vanuit mijn affiniteit met taal. Ik wilde de kinderen helpen dat  gevoel van je dom, alleen en eenzaam voelen  in het lezen en schrijven wegnemen. Want dat was hetzelfde gevoel wat ik ook had ervaren maar dan op het gebied van rekenen. Dit gevoel wilde ik om zetten naar plezier in het lezen en schrijven. Genieten van het proces en hierbij ook een stukje helderheid en structuur aanbieden. Mijn waarom om deze kids te helpen was helder.

Nu lijkt het me leuk om voor de mensen die er al heel lang van dromen om een boek te schrijven maar dit steeds voor zich uit schuiven een masterclass aan te bieden.

In deze masterclass bespreek ik mijn eigen proces van het publiceren van een boek en welke stappen jij kunt zetten. Hoe begin je met het schrijven van een manuscript, welke kosten komen om de hoek kijken om een boek te publiceren. Hoe maak je de keuze om voor een uitgever te kiezen of zelf je boek te publiceren. Wat is de tijdsinvestering? Wat kun je uit je social media aanwezigheid halen en hoe kun je de reguliere media voor je laten werken en nog veel meer.

Nog steeds vanuit dat stukje affiniteit met taal wil ik het voor jou, toekomstige auteur in de dop, helder en overzichtelijk maken wat je kunt verwachten als je besluit om een boek te gaan schrijven en zelf wil publiceren.

Ben jij bij mijn masterclass “In zes tot 12 maanden zelf je boek publiceren” op 24 mei 2023 om 20:00 via Zoom? Deelname is gratis en aanmelden kan via deze link