Uit de kast…..

Oeh….zal ik je wat vertellen? Ik vind het wel spannend hoor om dit met je te delen. Hier gaat ‘ie dan! Ik kom uit de kast als……HEKS. Zo ik heb ’t gezegd.

Althans zo voel ik me vaak als ik bezig ben met het maken van mijn crèmes, lotions, deodorant, parfum, shampoo, conditioner, suikerhars, tandpasta en nog veel meer. Nu draai ik mijn hand er niet meer voor om maar dat is wel eens anders geweest.

Het begon met het maken van deodorant. Ik had letterlijk elk merk deodorant in mijn badkamer staan. Naast het feit dat als ik een deodorant gebruikte dan brandde dat spul als de neten onder mijn oksels! Bij de meeste mensen brand het als de neten als je je geschoren hebt onder je oksels en dan deodorant onder je oksels spuit. Niet bij mij, bij mij brandde het elke dag als de neten.

In plaats van dat het de zweetgeur maskeerde ging ik er van stinken en zweten….niet te kort. Rond 10 uur in de ochtend liep ik al met klotsoksels rond op mijn werk. En ik douche 2x op een dag, dat je het even weet.

Het was zelfs zo erg dat ik (toen ik nog een vaste werkplek had op ’t werk) een aantal extra t-shirts had liggen in mijn la, een reiseditie vloeibare zeep, een washandje en een gastenhanddoek. Het was meer regel dan uitzondering dat ik rond het middaguur in de wc mijn oksels stond te wassen en een schoon zweetplekken vrij t-shirt aan stond te doen.

Op een dag was ik er klaar mee en ik heb dagen lopen zoeken naar een deodorant zonder shit erin. Het was toen 2010, dat weet ik nog goed want in dat jaar ben ik heleboel dingen anders gaan doen. Ik ben dagen op zoek geweest en eindelijk had ik een deodorant gevonden met echt alleen natuurlijke producten erin. Het was binnen no time binnen en de volgende dag nergens last van. En ik leefde nog lang en gelukkig!

Serieus denk je echt dat het verhaal zo eindigt. No way…hou je vast. De deodorant gaat natuurlijk een keer op. Dus ik ruim voor die tijd op zoek naar diezelfde deodorant, is die uit het assortiment gehaald! Nergens meer te krijgen. Ja in Amerika en dan moet ik $50 betalen om een blikje deodorant van $12 te verschepen. Ik dacht het niet. Wat nu….??

Ik heb alle ingrediënten die op de verpakking stonden gekocht en toen ze binnen waren ben ik gaan “Youtuben” (is dat eigenlijk een werkwoord?) Uiteindelijk had ik een recept gevonden om uit te proberen. Ik ging zelf mijn deodorant maken. Als die dame van Youtube het kan, kan ik het ook, was mijn devies.

Die dame had alle ingrediënten netjes afgewogen en bij elkaar gedaan en liet al die boters au bain-marie smelten. Bij de eerste stap dacht ik al….moet dat nou écht zo omslachtig? Kan ik ’t niet wat sneller doen? Gewoon in een pan smelten en dan laten afkoelen. Ik als die boters in de pan…..op het vuur doen (ja ik deed toen alles nog op gas) en toen moest ik nodig naar het toilet. Toen ik terugkwam stond de keuken blauw van de rook. Balkondeur en ramen open en nog een keer proberen. Uiteindelijk had ik na een paar keer proberen een deodorant (ik moest natuurlijk bij de andere stappen ook experimenteren of ’t sneller kon). Een zelfgemaakte deodorant met natuurlijke producten en het werkt als een tierelier.

Moraal van het verhaal…. ben jij ook een heks of een tovenaar?

Let’s do some magic together!

Grapje….nee het moraal van het verhaal mag je er zelf uit halen.

Jij bent slim genoeg je eigen conclusie hier uit te halen. Ik wilde dit verhaal gewoon met je delen.

P.S: Ben ik in staat geweest om je te laten lachen vandaag? Of verscheen er op z’n minst een glimlach op je gezicht en krulden je mondhoeken zich omhoog? Dan is mijn boek “De wereld ligt aan je voeten” een schot in de roos.